Over ons

Onze boerderij ligt in het groene buurtschap ‘De Kraats’ van Bennekom. 26 jaar geleden kregen wij de kans om de boerderij met pluimvee en koeien over te nemen. Met trots kunnen wij zeggen dat onze boerderij al van rond 1900 in de familie is. De Bed & Breakfast is gelegen in het voorhuis van onze boerderij.

Dit voorhuis is in 2009 geheel gerenoveerd en eigentijds ingericht met respect voor de oude glorie en geschiedenis die onze boerderij zo mooi siert. Om in één lijn met deze geschiedenis te staan hebben wij de naam ‘Het Eerste Erf’ gegeven. In april 2011 zijn wij gestopt met de koeien. In dat jaar zijn wij volledig overgegaan op pluimvee. Met de verschillende soorten huisvesting: Biologisch, Vrije uitloop en Scharrel.

‘Het Eerste Erf’

In elke boerderij schuilt een verhaal zo ook in onze boerderij. De geschiedenis gaat zo ver terug als tot 1301, waar de oudste vermelding is van het kasteel Harselo. Vanaf het begin van de 17de eeuw was het kasteel al vervallen en in 1814 werd het kasteel afgebroken op het poortgebouw ‘De Poort’ na.

De familie Palland die toentertijd in het bezit was van het kasteel verdeelde de grond in vijf erven. Deze zijn 1901 verkocht apart. In 1907 is ‘Het Eerste Erf’ in bezit van onze familie gekomen. U kunt hieronder de blauwdrukken bekijken.